Information om kosmetsk tatuering kommer inom kort

-för dig som är allergisk mot make up
-för dig som har dålig syn och har svårt att se hur du lägger din make up
-för dig som tränar, simmar och vill se fräsch ut ändå
-för dig som vill förstärka uttryckkraften i dina ögon

-för dig med tunna, ojämna ögonbryn

Vid kosmetisk tatuering (permanent makeup) införs pigment i huden med hjälp av en eller flera nålar. De kan sitta på rad, i en cirkel, luta eller vara raka. Man väljer nål efter det resultat man vill åstadkomma.

En del av pigmentet som förs in under huden kommer att försvinna med en tunn skorpa som bildas under läkningen och ramlar bort efter 4-6 dagar ca 30% kan även fara mer. Det pigment som ligger djupare, i läderhuden, stannar kvar och bildar den kvarvarande tatueringen.

Resultatet av en pigmentering kan skilja från person till person. Man kan behöva göra en kompletterande behandling för att uppnå det önskade resultatet. Detta görs tidigast efter 4-6 veckor, när huden säkert är läkt.

Du blir bra bedövad på området som ska behandlas. Det är ytterst få som upplever obehag, men en ”rispande” och stickande känsla kan kännas. Många blir förvånade att det inte känns mer.

Det kan vara lite svullet och ömt på området nån dag. Färgen upplevs väldigt stark de första dagarna, men snart bildas en tunn skorpa som i egen takt ska få trilla av. Du får med dig en efterbehandlingscreme som smörjs in för att hålla det behandlade området mjukt.

De första 24 timmarna efter behandlingen får området inte beröras alls. Undvik tvätt på området under minst en vecka. Därefter försiktig tvätt så att skorpan inte dras bort. Skorpan skall absolut inte dras bort. Direkt efter behandlingen känns området mörkt, efter läkning försvinner 30-50% av färgstyrkan. När området läker är det vanligt att det kliar, vilket ger sig på någon dag. Annars är det bara att smörja med cremen du fått med varje kväll i ca en vecka. Tänk på att använda hög solskyddsfaktor under sommarmånader för att undvika att tatueringen bleks. Make up får du använda som vanligt, men ej på oläkt behandlingsställe.

Behandlingstiden beror på vilket område som ska förbättras och vilken teknik som används. Färgen fäster också olika snabbt på olika hudtyper. En vanlig behandling tar ca 2 timmar, uppföljningsbehandlingarna något snabbare.

Hur lång tid färgen sitter beror på hudtyp och ålder, men upp mot 3 år. För en del kortare och andra längre, men en blekning av färgen sker med tiden.

När tiden går vänjer du dig vid dina nya konturer. Detta gör att du kanske vill ha en starkare, kraftigare eyeliner eller mörkare ögonbryn. Den behandlingen kan du göra när du vill. Det krävs bara en behandling och priset är reducerat.

Behandlingen fungerar bäst på personer som:
-är friska och inte äter mediciner som påverkar pigmentet i huden.
-kan ta till sig den information om de begränsningar hudterapeuten anför.

-är realistiska i sina förväntningar när det gäller resultatet.

-allergiska reaktioner mot permanent make up är extremt sällsynta. Det är viktigt att följa hudterapeutens anvisningar.

-svullnad och ömhet som är övergående.

 

© Setic Skincare 2016  •  Uddmansgatan 8, Piteå  •  070-293 83 73  •  info@seticskincare.se