Kosmetisk tatuering/pigment make up

Tänk att vakna varje morgon med perfekta ögonbryn och en öppnare blick. Det kan bli möjligt med hjälp av en kosmetisk tatuering. Har du tänkt förbättra formen på dina ögonbryn eller behöver du flera hårstrån? Jag kommer arbeta med ett flertal tekniker, bland annat 3D-, strå- eller skuggteknik. Val av teknik beror på vilket resultat du vill ha.

Många kunder efterfrågar naturliga bryn som inte får se tatuerade ut. Då väljer jag med fördel 3D-stråteknik. Speciellt viktig är denna teknik för kunder som saknar egna ögonbryn, till exempel de som lider av Alopecia.

Vi har valt att gå utbildning på Skönhetskliniken som har många färgpigment att välja mellan, från ljusaste blonda till djupaste bruna.

Färgerna går dessutom att blanda med varandra, och på det sättet kan vi få fram alla nyanser. Pigmenten ändrar inte färg, utan bleks sakta med tiden. OBS! Alla deras pigment är godkända och registrerade enligt Läkemedelsverkets föreskrifter och förordningar.


Vi använder marknadens bästa mikropigmenteringsmaskin: Bioevolution. Med digital tatueringsteknik blir behandlingen smidig.

Tatueringen görs med extremt fina, tunna nålar som går jämt in i huden utan att vibrera. Det gör behandlingen nästintill smärtfri. Nålarna ligger i sterila engångsmoduler för din säkerhet.

Med 3D-bryn, permanent makeup, micropigmentering eller kosmetisk tatuering är du vacker dygnet runt. Du kan bada, träna och basta, makeupen sitter kvar i alla lägen. År efter år. Metoden passar även dig som har Alopecia, eller av annan anledning saknar egna bryn. Se även under bryn och eyeliner.

FÖR MER INFO OM EYELINER OCH LÄPPLINER SAMT BILDER GÅ IN PÅ WWW.SALONGEVELINA.COM

-för dig som är allergisk mot make up
-för dig som har dålig syn och har svårt att se hur du lägger din make up
-för dig som tränar, simmar och vill se fräsch ut ändå
-för dig som vill förstärka uttryckkraften i dina ögon

-för dig med tunna, ojämna ögonbryn

Vid kosmetisk tatuering (permanent makeup) införs pigment i huden med hjälp av en eller flera nålar. De kan sitta på rad, i en cirkel, luta eller vara raka. Man väljer nål efter det resultat man vill åstadkomma.

En del av pigmentet som förs in under huden kommer att försvinna med en tunn skorpa som bildas under läkningen och ramlar bort efter 4-6 dagar ca 30% kan även fara mer. Det pigment som ligger djupare, i läderhuden, stannar kvar och bildar den kvarvarande tatueringen.

Resultatet av en pigmentering kan skilja från person till person. Man kan behöva göra en kompletterande behandling för att uppnå det önskade resultatet. Detta görs tidigast efter 4-6 veckor, när huden säkert är läkt.

Du blir bra bedövad på området som ska behandlas. Det är ytterst få som upplever obehag, men en ”rispande” och stickande känsla kan kännas. Många blir förvånade att det inte känns mer.

Det kan vara lite svullet och ömt på området nån dag. Färgen upplevs väldigt stark de första dagarna, men snart bildas en tunn skorpa som i egen takt ska få trilla av. Du får med dig en efterbehandlingscreme som smörjs in för att hålla det behandlade området mjukt.

De första 24 timmarna efter behandlingen får området inte beröras alls. Undvik tvätt på området under minst en vecka. Därefter försiktig tvätt så att skorpan inte dras bort. Skorpan skall absolut inte dras bort. Direkt efter behandlingen känns området mörkt, efter läkning försvinner 30-50% av färgstyrkan. När området läker är det vanligt att det kliar, vilket ger sig på någon dag. Annars är det bara att smörja med cremen du fått med varje kväll i ca en vecka. Tänk på att använda hög solskyddsfaktor under sommarmånader för att undvika att tatueringen bleks. Make up får du använda som vanligt, men ej på oläkt behandlingsställe.

Behandlingstiden beror på vilket område som ska förbättras och vilken teknik som används. Färgen fäster också olika snabbt på olika hudtyper. En vanlig behandling tar ca 2 timmar, uppföljningsbehandlingarna något snabbare.

Hur lång tid färgen sitter beror på hudtyp och ålder, men upp mot 3 år. För en del kortare och andra längre, men en blekning av färgen sker med tiden.

När tiden går vänjer du dig vid dina nya konturer. Detta gör att du kanske vill ha en starkare, kraftigare eyeliner eller mörkare ögonbryn. Den behandlingen kan du göra när du vill. Det krävs bara en behandling och priset är reducerat.

Behandlingen fungerar bäst på personer som:
-är friska och inte äter mediciner som påverkar pigmentet i huden.
-kan ta till sig den information om de begränsningar hudterapeuten anför.

-är realistiska i sina förväntningar när det gäller resultatet.

-allergiska reaktioner mot permanent make up är extremt sällsynta. Det är viktigt att följa hudterapeutens anvisningar.

-svullnad och ömhet som är övergående.

© Setic Skincare 2016 Uddmansgatan 8, Piteå 0911-101 60 info@seticskincare.se