ENERPEEL® (kemisk peeling)
Kemiska peels har används som skönhetsbehandling under lång tid. Sedan tidigt 90-tal har glykolsyra varit en ”Golden standard” inom kosmetiska peels eller sk. AHA-behandlingar. Främsta anledningen till dess popularitet är att substansen är kosmetikaklassad och därför kan tillåtas i kosmetika klassade produkter. Effekten är dock begränsad om än säker i sitt perspektiv. Den moderna konsumenten vill dock ha snabba resultat på minimal tid. Individanpassade lösningar och då krävs också fler substanser än den klassiska glykolsyran.

Så fungerar ENERPEEL®

ENERPEEL® har två funktioner, den första är att lösa upp huden och exfoliera hudytan (Katabol effekt) och den andra att sända signalsubstanser att kicka igång och stimulera olika funktioner (Anabol effekt). Olika substanser ger olika stimuleringar. ENERPEEL® har ett brett utbud av substanser för att kunna individanpassa och skrädddarsy vid olika indikationer. Vissa substanser är talgreglerande, andra stimulerar hudens fibrer för fasthet och andra pigmentcellernas aktivitet osv. På så sätt kan man med ENERPEEL® effektivt korrigera och förnya huden med maximal effekt på minimal tid ett jämnare resultat.

CE-märkt
Att ENERPEEL® är de enda peels som är CE-märkta som medicinteknik vilket tillåter såväl substanser som koncentrationer som annars är läkemedelsklassade och i en unik teknologi för minimal ytpåverkan och maximal djupverkan. ENERPEEL® erbjuder ett brett utbud av substanser som effektiva verktyg för en rad indikationer så som acne, pigmentförändringar, åldrad hud, rosacea etc. En CE-märkning är en EU-gemensam klassificering för att garantera högsta tänkbara tillförlitlighet och kvalitet.En komplett behandling
För bästa effekt rekommenderas ett förbehandlingsprogram hemma 3-4 veckor före peel-behandlingen, och även efterbehandling, sammanställt av Akademikliniken.

Vilka behandlingar erbjuder vi och vad är främsta indikationen?

  • ENERPEEL® GA - Hudföryngring, Hyperpigmentering, Acne
  • ENERPEEL® SA - Acne, Mot fet hud, Tilltäpptheter
  • ENERPEEL® NECK
  • ENERPEEL® PA - Åldrad hud, Mot fet hud, Inflammatorisk Acne
  • ENERPEEL® JR - Pigmentering, Solskador, Åldrad hud, Lysergivande
  • ENERPEEL® HANDS
  • ENERPEEL® TCA - Åldrad hud, Ojämn pigmentering, Rynkor/Linjer
  • ENERPEEL® MA - Rosacea, Acne, Känslig hy och Hudföryngring

För alla peels rekommenderas 4-6 behandlingar som upprepas var 7:e-14:e dag, utom för TCA som rekommenderas som engångsbehandling

© Setic Skincare 2016 Uddmansgatan 8, Piteå 0911-101 60 info@seticskincare.se